Despre apă. Rolul important asupra organismului nostru - DenisaFitness.ro
Top

Despre apă. Rolul important asupra organismului nostru

 / Articole despre nutriție/sport/rețete  / Despre apă. Rolul important asupra organismului nostru
30 ian.

Despre apă. Rolul important asupra organismului nostru

După cum bine cunoaștem, omul poate rezista fără mâncare 2 luni de zile sau poate chiar mai bine, doar dacă acesta consumă apă. Fără îndoială, apa reprezintă un nutriment esențial pentru viața și ogranismul nostru. Ea transportă elementele nutritive și alte substanțe necesare organismului. Din unitatea corpului, 2/3 este apă.

Corpul omenesc are nevoie zilnic de circa 30 ml de apă pentru fiecare kilocorp. Astfel, în funcție de greutatea corporală, se poate calcula cantitatea de apă necesară zilnic.

Pentru a se pregăti o bună digerare a alimentelor este esențial ca înainte de fiecare masă cu jumătate de oră să se bea apă. Dr. F. Batmanghelidji explică în cărțile sale minunea pe care o produce apa în organismul nostru pentru prevenirea tuturor bolilor și vindecarea bolilor care sunt deja instalate.

 Dintre beneficiile apei, putem aminti faptul că:

– ușurează munca rinichilor și previne infecțiile acestora;

– saliva, alcătuită în proporție de 90% din apă, este necesară pentru a înmuia și ușura amestecarea hranei;

– reglează temperatura corpului și, împreună cu vitaminele și mineralele, procesele chimice ce au loc în organismul nostru nu ar mai fi posibile;

– constituie 4/5 din sânge și este transportatorul acestuia, al nutrimentelor, al hormonilor și al anticorpilor;

– apa curăță țesuturile;

– constipația și durerile de cap se ameliorează dacă se bea suficientă apă;

Dimineața când ne trezim este recomandat să bem câte 1 – 2 pahare de apă pentru a avea primul scaun al zilei, apoi și cu jumătate de oră înainte de a lua masa, aproximativ 500 ml pentru a se pregăti corespunzător digestia și absorbția alimentelor, iar între mese putem să bem apă cât dorim și simțim nevoia.

Ultimul pahar de apă este recomandat să îl bem înainte de a merge la culcare, chiar cu 1 oră înainte și ar fi bine dacă am avea în permanență lângă noi o sticlă de apă pe timp de noapte.

De asemenea, trebuie să încercăm să evităm pe cât posibil băuturile carbogazoase și sucurile ”naturale”, deoarece pe lângă faptul că au foarte mult zahăr, acestea au în compoziția lor numeroase substanțe chimice care sunt nocive pentru organismul uman.

 

admin
No Comments

Leave a Reply