
Vitamina C
Este cunoscută de către noi ca având numeroase efecte beneficii asupra organismului, un studiu arătând faptul că aceasta are un efect puternic în special asupra menținerii tensiunii arteriale la un nivel coborât, iar că cei care consumă un nivel redus de vitamina C efectul este al măririi tensiunii arteriale.
Mai mult de 1000 mg de vitamina C zilnic au redus semnificativ tensiunea arterială.
Organismul nostru este cel care produce numeroși radicali liberi, substanțe care sunt responsabile cu îmbătrânirea, dar în același timp produce și antioxidanți capabili să mențină echilibrul. De multe ori corpul nu reușește să facă față acestor radicali liberi, fiind expus permanent la aceștia datorită mediului înconjurător sau a stilului de viață pe care îl susține.
Soluția împotriva acestor radicali liberi care pod conduce la efecte negative asupra ogranismului nostru prin apariția diferitelor boli este ca noi să încercăm pe cât posibil să evităm consumul de tutun, să ne ferim de poluare, de stres și să ne ajutăm corpul consumând cât mai multe alimente care conțin antioxidanți. Radicalii liberi sunt responsabili cu accelerarea îmbătrânirii și cresc riscul apariției bolilor, iar de aceea este recomandat să avem în vedere consumarea mai multor antioxidanți.
Vitamina C este cunoscută și pentru producerea de colagen, respectiv a proteinei care este responsabilă de menținerea sănătoasă a oaselor. Aceasta crește rezistența la infecții, la menținerea echilibrului psihic, precum și la vindecarea rapidă a rănilor.
Fructele și legumele care au conținut mai ridicat de vitamina C sunt următoarele:
- Cătina și măceșele se consideră că cea mai mare cantitate de vitamina C;
- Portocalele au un aport de 53 mg de vitamina C la 100 g;
- Kiwi, ananas;
- Căpșuni care contin 59 mg de vitamina C la 100
- Ardeiul roșu care se situează pe locul 2 după coacăzele negre;
- Conopida și broccoli care au și un conținut redus de calorii;
- Pătrunjelul care este un aliment autohton și accesibiș;:
- Roșiile, etc
No Comments